Finansal hizmetlerin küreselleşmesine katkı açısından elektronik bankacılık - Mikhaylichenko, Karina (My University, 2015)
FİNANSAL HİZMETLERİN KÜRESELLEŞMESİNE KATKI AÇISINDAN ELEKTRONİK BANKACILIK Bu çalışma, elektronik bankacılık ve elektronik ticareti ana hatlarıyla incelemenin yanı sıra bu kavramların finansal hizmetlerin küreselleşmesine katkısını ölçmeyi amaçlamaktadır. Bu noktadan hareketle, elektronik bankacılığın kavramsal çerçevesi çizilmiş, finansal hizmetlerin küreselleşmesi içerisinde yer alan bankacılık, ticaret ve sigortacılık sektörünün elektronik ortamda ne gibi olanaklar sağlayabileceği incelenmiş ve finansal küreselleşmenin elektronik bankacılık ve elektronik ticaret üzerindeki etkileri tartışılmıştır. Çalışmanın ilk bölümünde, elektronik bankacılığın kavramsal ve teorik altyapısı verilmiş, daha sonraki bölümde Türkiye’den ve dünyadan büyük bankalar ve şirketler baz alınarak, elektronik bankacılık, sigortacılık ve ticaretin elektronik ortamda gerçekleştirilme olanaklarının analizi yapılmıştır. Son bölümde ise finansal küreselleşmeyi hızlandıran nedenlerle birlikte avantajları ve dezavantajları incelenmiş, yine bu bölümde küreselleşmenin istihdam ve işsizlik üzerindeki etkileri ve bu etkilerin ortaya çıkardığı kazanım ve kayıpların ölçümü verilerle ortaya konmaya çalışılmıştır. Sonuç olarak bu çalışma makro düzeyde elektronik bankacılığın finansal hizmetlere katkısını ortaya koymaya çalışmaktadır. Mikro düzeyde ise, küreselleşme sürecinin istihdam yaratma ve işgücü niteliğinin geçirdiği evrime katkısını sorgulamaktadır. Elektronik bankacılık, elektronik sigortacılık, elektronik ticaret, finansal küreselleşme,

Electronic Banking in terms of Financial Services Globalization Contribution This study outlines the electronic banking and electronic trade, in addition to the review of these concepts it aims to measure their contribution to the globalization of financial services. Therefore, the main objective of the study is, by first perceiving fully theoretically and conceptually the electronic banking, to analyze the impact on it by financial services globalization, which is included in analyzing banking, insurance and trade facilities, which provided electronically. For this purpose, first, I analyzed the conceptual and theoretical infrastructure for electronic banking in the first part of my work. Then based on world and Turkey large banks and companies, I considered in details and compared current opportunities of electronic banking, electronic trade, and electronic insurance in the second part. Finally, in the third part financial globalization, accelerating along with the benefits and drawbacks was examined, and globalization's impact on employment and unemployment was shown. As a result, this research tried to put forward electronic banking in terms of financial services contribution in macro level and analyzed financial services globalization process effects on job creation and labor in Micro-level.
Keywords: Banklar ve Bankacılık; Elektronik Bankacılık; Elektronik Sigortacılık; Elektronik Ticaret; Finansal Küreselleşme; Türkiye