Türkiye’de gayrimenkul sektörünün gelişimi ve gayrimenkul finansmanı - Demirdöven, Mehmet (My University, 2009)
Türkiye’de Gayrimenkul Sektörünün Gelişimi ve Gayrimenkul Finansmanı Likiditesinin çok düşük olması ve katma değerinin olmamasından ötürü gayrimenkul yatırımları ölü yatırımlar olarak tanımlanmaktadır. Ancak ikincil piyasalar aracılığıyla yapılacak olan gayrimenkul finansmanıyla, bu yatırımlar ölü yatırım olmaktan çıkarak, birer sermaye piyasası aracı olarak işlem görecek ve ekonomiye likidite kazandıracaktır. Bu çalışma, gayrimenkul finansmanının, ABD ve AB ülkelerindeki uygulamalarını ve Türkiye’de son yıllarda büyük bir gelişme gösteren gayrimenkul yatırımlarının ve 2007 yılında yasalaşan ‘mortgage’ sisteminin, ekonomimiz üzerine yansıyacak, olumlu ve olumsuz etkilerini tartışmaktadır. Gayrimenkul, Mortgage, Konut Finansmanı

The Development of Realestate Industry in Turkey and The Financing of Realestate Because their liquidity is low and they have no added value, investments on realestate are defined as randown investments. However, with the financing of realestates that will fund via secondary markets, these investments will function as tools of capital market instead of randown investments and bring in liquidity to economy. This study argues about the applications of realestate financing in USA and EU countries, the positive and negative effects of realestate investments that have made a great progress recently in Turkey and the mortgage system that was legalized in 2007 on our economy. Real-estate, Mortgage, House Financing
Keywords: Konut_Finans; Türkiye_Gayrimenkul