Sol-jel metodu ile mikronaltı incelikte alümina üretimi - (:unkn) unknown (My University, 2000)
Bu çalışmada çeşitli alüminyum mBetali kaynaklarından yola çıkarak, alüminyum alkoksitten sol-jel yöntemi ile mikronaltı incelikte alümina toz üretimi amaçlanmıştır. Üretim yöntemi olarak sol-jel yönteminin kullanılmasının nedeni; daha düşük sıcaklıklarda sinterlenebilen, homojen ve mikronaltı incelikte taneler içeren tozların üretimine imkan veren kimyasal bir yöntem olmasıdır. Sol-jel yöntemi; kimyasal bir proses olup, jelleşebilen solüsyon veya süspansiyonlara dayalıdır. Bu yöntemde metal alkoksitler ve metal tuzları uygun bir çözücüde çözülüp, su ve katalizör yardımıyla hidroliz ve polimerizasyon reaksiyonları oluşturulur. Bu reaksiyonların kontrolü ile toz ürünler elde edilir. Bu çalışmada sol-jel yöntemi kullanarak, mikronaltı incelikte alümina toz üretilmiştir.

Sol-gel is a chemical process which depends on solutions and suspansions that are easily turn into gel form. In this method, metallic alkoxide and metallic salts are dissolved in a suitable solvent. Then, with the aid of waterand catalyst, hydrolysis and polimerisation reactions occur. By cotrolling the reactions, powder products are obtained. In this study, submicron alumina powder is produced by using sol-gel method.
Production of submicron alumina powder by sol-gel method