Hedef programlama ve özel bir bankada Q-MATE sıra yönetim sistemine uyarlanışı ile ilgili bir uygulama - Eskimez, Nezihe Güler (My University, 2006)
Çok amaçlı karar alma yöntemlerinden hedef programlama; modelde birbiri ile zıt amaçların ve birbirinden farklı ölçeklendirilen değişkenlerin yer almasına izin verir. Bu nedenle birden çok hedefin sağlanması aşamasında yukarıdaki faktörlerin gerçekleşmesi durumunda hedef programlama etkili bir çözüm yöntemi olur. Bu çalışmada hedef kısıtları ve amaçları doğrusal yapıda olan Özel bir bankanın Sıra yönetim sistemine ilişkin Q-Mate raporlarından faydalanarak, İstanbul 2. Bölgeye ait seçilen on şubenin şube SYS verimliliğini değerlendirilmeye çalışılmıştır. Şubelerin SYS verimliliği kurulan doğrusal hedef programlama modeli ile Lindo paket Sonuç olarak belirlenen iki şubede SYS verimliliğinin gerçekleştirilemediği sonucuna ulaşılmıştır. Goal programming is an solving aplication of multi objective decision making problems. The advantage of this programme is allowed adverce goals and different measurements in the goal function . In this fact; goal programming is an effective solving methode. In this practice; The subject is an aplication for Q-mate queue administiration systems in a private bank have some goals which are lineer structures. We chose ten bank in İstanbul and try to measure the effective of queue qplication systems with the help of the Lindo Computer Programme. As a result we found that two banks don’t reach the goals.
Keywords: Yöneylem Araştırması