Belediyelerin yürüttüğü kültür politikaları : Esenler ve Kartal belediyesi örneği - Güngör, Beyza (My University, 2020)
Kentler, kültürün arz ve talep edildiği mekanlardır. Kentlerde kültürü üreten ve sunan paydaşlar arasında halka en yakın hizmet götürme birimi olarak belediyeler kültür hizmeti sunumunda önemli bir rol oynamaktadırlar. Kültüre yönelik talebin artmasıyla birlikte belediyeler kültür hizmetlerini artırmaya ve çeşitlendirmeye yönelik politikalar yürütmeye başlamışlardır.Belediyelerin kültür politikalarını betimlemek ve çözümlemek üzere yapılan bu çalışmada, kamu politikasının belediyelerin kültür politikalarına nasıl yansıdığı ele alınmıştır. Kültürel Belediyecilik kapsamında Esenler ve Kartal Belediyesinin yaptığı kültür hizmetleri incelenmiştir. Bu kapsamda kamu politikası karşılaştırma analizi çerçevesinde Kartal ve Esenler Belediyesi kültür politikaları incelenmiştir.

Cities are the places where culture is demanded and supplied. Municipalities play an essential role in delivering cultural services as the closest service delivery unit to the public among the parties that produce and provide cultural activities in cities. With the increase in demand towards the cultural services, municipalities started running policies intended to increase and vary their cultural services.In this study, which is conducted to understand the cultural policies of municipalities, how public policies reflected in the cultural policies of municipalities is handled. The cultural services provided by Esenler and Kartal Municipalities are examined. In this context, in terms of the analysis of comparing public policies, the cultural policies of Kartal and Esenler Municipalities are examined.
Keywords: Belediye; Belediyeler; Cultural Policy; Kamu Politikası; Kamu yönetimi; Kültür; Kültür Politikası Culture; Municipal corporations; Municipality; Political science; Public administration; Public Policy; Siyasal bilim