Türkiye’de ulusal devletin değişen algılama biçimleri - Seçen, Didem (My University, 2014)
Soyadı: Didem Seçen sat Kalkınma İktisadı ve İktisadi Büyüme Prof. Dr. Mehmet Türkay Tez Türü ve Tarihi: Yüksek Lisans – Şubat,2014

Çalışmamda, ulus devletlerin tarihsel gelişimi ve küreselleşme ile ilişkisi, Türkiye örneğiyle birlikte incelenmiştir. Kapitalist birikimin gereği olarak ulus devletlerin ortaya çıkışları ile erken ve geç ulus devletler arasındaki ilişkiler açıklanmaya çalışılmıştır. Devamında, küreselleşme süreci ve beraberinde getirdiği olgular üzerinde durulmuştur. Son olarak ise, ulus devlet ve küreselleşme arasındaki ilişki ile ilgili değişik görüşlere ve bunların eleştirilerine yer verilmiştir. Name and Surname: Didem Seçen Field: Economics Programme: Development Economics and Economic Growth Supervisor: Prof. Dr. Mehmet Türkay Degree Awarded and Date: Master– February,2014 ABSTRACT In this thesis , the historical development of the nation state and its relationship with the globalization investigated acordingly the example of Turkey’s case. In genaral, requirements of capital accumulation via early or late captalist development case , thesis have attempted to explain the relationship between capital accumulation and nation-states by way of the intellectual’s different approach.
Keywords: Devlet Şekilleri; İktisat; Kapitalizm; Küreselleşme; Ulus Devlet