COVID 19’un yenilenebilir enerji üzerine etkileri: Sistematik bir analiz - VARBAK NEŞE, SEÇİL (My University, 2022)
Covid 19 salgınının yayılımını azaltmak amacıyla ülkeler tarafından alınan tedbirler ülke ekonomisine katkıdabulunan sektörler üzerinde olumsuz etkiler ortaya çıkarmıştır. Ortaya çıkan bu olumsuz etkiler sektörlerinbüyümesini durağanlaştırmış ya da alınan kapanma ve kısıtlama önlemleri sonucu sektörerin işlerini durmadüzeyine getirmiştir. Oluşan bu olumsuz etkiler sonucunda turizm sektörü ve üretim sektörü gibi birbiriylebağlantılı olan sektörlerin enerji alanındaki taleplerinde azalma söz konusu olmuştur. Talep azalımı sonucu enerjiüretimi etkilenmiş olup enerji üretim kaynaklarına göre etkilerin incelenmesi konusu öne çıkmıştır. Yapılan buçalışmada Covid-19 salgınının enerji üretiminin bir parçası olan Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına (YEK) ulusalve uluslararası çapta etkileri araştırılmıştır.
Keywords: Elektrik-Elektronik Mühendisliği; Mühendislik ve Teknoloji; Electrical and Electronics Engineering; Engineering and Technology; Mühendislik, Bilişim ve Teknoloji (ENG); Mühendislik; MÜHENDİSLİK, ELEKTRİK VE ELEKTRONİK; Engineering, Computing & Technology (ENG); ENGINEERING; ENGINEERING, ELECTRICAL & ELECTRONIC; Elektrik ve Elektronik Mühendisliği; Sinyal İşleme; Fizik Bilimleri; Electrical and Electronic Engineering; Signal Processing; Physical Sciences