Realizm edebiyat akımından erken cumhuriyet dönemi köydeki iktisadi ve sosyal hayata bakış - Kurt, Recep (My University, 2014)
Realizm Edebiyat Akımından Erken Cumhuriyet Dönemi Köydeki İktisadi ve Sosyal Hayata Bakış Edebi metinlerin tarihle olan ilişkisi bizlere incelediğimiz dönemi daha iyi anlamamıza ve analiz etmemize yardımcı olmaktadır. Realizm edebiyat akımı, olayları gerçekçi yönleri ile okuyucuya aktarmayı amaç edinmiştir. Bu çalışmada realizm akımıyla yazılmış roman ve hikâyeler analiz edilerek Erken Cumhuriyet Dönemi Türkiye’sinin köydeki iktisadi ve sosyal hayatı aktarılmaya çalışılmıştır. Böylece, edebiyatın sunduğu ürünler bu tez çalışmasında bir ayna görevi üstlenmiştir. Bu dönemde, hükümetlerin köy ve köylüye bakışı, onların sıkıntılarına çözüm arayışları ve uygulanan politikaların sonuçları edebi çalışmalar üzerinden incelenmiştir. Realizm, İktisat, Erken Cumhuriyet Dönemi, Tarım

From Realism Literature a View to Economic and Social Life At Village in Early Republic Period The relationship of literate texts with history helps us to under standard analyze this period more. Realism literature movement aspires to tell the events with side to all the readers. The life of economics and social in villages in early republic period in Turkey was analyzed by realist authors with their novels and stories. In this way, the structure of economical, social and cultural in this period was enlightened. In this thesis, the productions of literature work as a mirror. I tried to search the view of the government to villages and villagers, their problems and solutions, their policies and the results of these policies in literate texts in this period. llage, Realism, Economics, Early Republic Period, Agriculture
Keywords: Ekonomi; Ekonomik Gelişim; İktisadi Yaklaşım; Köy; Köy Sosyolojisi; Köyler; Sosyal Açıdan; Sosyal Yapı; Sosyal Yaşam; Tarih; Türkiye; Vaka Çalışması