ÇOĞUNLUK VS. AZINLIK: DEMOKRATİK HUKUK DEVLETİNİN GERÇEKLEŞME KOŞULU OLARAK SİVİL İTAATSİZLİK - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Sivil itaatsizlik kavramı, günümüzde sık sık kullanılmakla birlikte hukuka uymama davranışı içermesi nedeniyle hukuk alanının dışında tartışılan kavramlardan biridir. Ancak özellikle 21. yy devlet ve hukuk tartışmaları düşünüldüğünde sivil itaatsizlik hukuk ile politika arasındaki ilişkinin aydınlatılmaya çalışılmasına yardımcı olabilecek önemli bir kavramdır. Sivil itaatsizliğin günümüz demokratik toplumlarındaki ço- ğunluk ve azınlık ilişkileri üzerinden hukuk ve politika üzerindeki belir- leyiciliği bu açıdan özellikle önem taşır.

The concept of civil disobedience, although used often today, discussed outside the field of law as it contains unlawful behavior. However, if considering the state and law debates, especially in the 21st century, civil disobedience is an important concept which can help to clarify the relationship between law and policy. Civil disobedience has an particular importance on the basis of majority and minority and the law and policy relations in today's democratic societies.
MAJORITY VS. MINORITY: THE CIVIL DISOBEDIENCE AS A CONDITION TO FULLFILLMENT DEMOCRATIC RULE OF LAW
Keywords: Uluslararası İlişkiler; Hukuk; Siyasi Bilimler