Sıçanlarda oluşturulan deneysel yanık modelinde Aloe vera temelli Nerium oleander ekstraktlarının antioksidan, anti-inflamatuvar ve yara iyileştirici özelliklerinin araştırılması - Akgün, Sevcan Gül (My University, 2017)
Yüzlerce yıldır tıbbi ürünlere kaynak oluşturan doğa, çok sayıda bitkisel ilaç geliştirilmesine olanak sağlamıştır. ABSTRACT Nature has been a source of medicine for centuries, with many drugs developed from plants.
Keywords: anti-inflammatuar etki; antiinflammatory effect; antioksidan etki; antioxidant effect; Bitkiler; DNA damage; DNA hasarı Nerium oleander; Farmakoloji; Nerium oleander; reactive oxygen species; reaktif oksijen türleri; Tedavi; Tedavide kullanım; Toksikoloji; Yanıklar