Analitik hiyerarşi prosesi ile uygun lojistik firmasının belirlenmesi - Koçak, Aynur Agiş (My University, 2005)
Küreselleşme ve değişim ekonomik hayata farklı kavramlar kazandırmıştır. Bu kavramların en önemlilerinden birisi Lojistiktir. Lojistik, ürünlerin ve ilişkili bilgilerin akışını, hammaddelerin işlenmesiyle elde edilen ürünün müşterinin eline teslim edilmesine kadar süreci olanaklı kılan; donanım, insan ve işleme biçimlerinden oluşan ve işletmelere katma değer sağlayan bir sistemdir. Bu çalışmada, çok amaçlı sayısal karar verme tekniği olan Analitik Hiyerarşi Prosesi (AHP) yardımı ile, ülkemizin önde gelen dört lojistik firması, 10 lojistik faaliyet fonksiyonuna göre değerlendirilmiştir. Temel amaç, AHP tekniği yardımı ile hedefe yönelik en uygun firmayı belirlemektir. Name and Surname : Aynur Agiş Koçak Field : Econometrics Programme : Operations Research Supervisor : Yard. Doç. Dr. Fatma Urfalıoğlu Degree Awarded and Date : Master - July 2005 Analytic Hierarchy Process, Logistics Functions

DETERMINING THE MOST SUITABLE LOGISTICS FIRM WITH ANALYTIC HIERARCHY PROCESS Globalazation and changes have given economics different concepts. Of these concepts, the most important one is Logistics. Products and the flow of related data, the time it takes to process raw materials and deliver finished to the customer, human and equipment factors, adding value to the business enterprise, all are components in the system of logistics. In this study, with the help of multi-purpose numerical decision making technique, Analytic Hierarchy Process (AHP), four of the leading national logistics firms were rated according to ten operating functions. The basic purpose is, with the help of AHP, is to determine the most suitable company in logistics goals.
Keywords: Ekonometri