Pazarlama yönetimi açısından lojistik faliyetleri kapsamında KKK’lığı kodlandırma faliyetlerinin yeterliliği ve kodlandırma sisteminin daha etkin hale getirilmesine ait bir inceleme - Sayın, İsmail Ufuk (My University, 2004)
NATO Kodlandırma Sistemi (NKS), önceleri sadece tüm NATO ülkeleri silahlı kuvvetleri ikmal sistemini; bugün ise sistemi kullanan gerek askeri, gerekse sivil kuruluşların ikmal sistemi içinde mevcut her çeşit ve sınıf ikmal maddesini tek bir sistemle aynı şekilde sınıflandırma, tanımlama ve NATO Stok Numarası tahsis işlemini uygulayarak, her bir ikmal maddesini tüm kullanıcı kuruluşları kapsayan tek bir isim ve tek bir stok numarası altında toplama ve ikmal işlemlerini tümünde ortak bir dil ve terim birliği sağlama işlemidir. Sistemin temel amaçları; lojistik sistemin etkinliğini artırmak, bilgi işlemini ve akışını sağlamak, kullanıcı ülkelerin lojistik masraflarını asgariye indirmek ve lojistik faaliyetlerin yararını artırmaktır. Bu tezin ihtiva ettiği hususlar şahsi görüşüm olup; Türk Silahlı Kuvvetleri'nin resmi görüşünü yansıtmamaktadır. NATO Coding System (NCS) was formerly used as a supply system for the military forces of all NATO countries. Today, in civil and military establishments that use the system all kind of supply materials are formed under the same classification, identification number and stock number. NCS is a system that covers all user establishments under the single name, single stock number and common language. Basic aims of the system are increasing the capability of the system, providing the information process and flow, decreasing the logistic expenses of user countries and increasing the benefit of logistic activities.
Keywords: Genel yönetim; Pazarlama; Üretim Yönetimi