Lise 10. sınıf çevre kimyası konusunun öğretiminde kavramsal değişim metinlerinin öğrenci başarısı ve çevresel tutum üzerine etkisinin incelenmesi - Budak, Esra (My University, 2017)
Araştırmanın amacı, 10. sınıf öğrencilerin çevre kimyası konusunda yer alan kavramları öğrenmeleri, kimya dersine yönelik tutumları ve çevresel tutumları üzerine, kavramsal değişim yaklaşımı içerisine giren kavram değiştirme metinlerinin kullanıldığı yapılandırmacı yaklaşımın ve bilgi aktarımı şeklinde gerçekleştirilen geleneksel öğretimin etkisini araştırmaktır.

The purpose of the research is to investigate the influence of 10th grade students on the concept of environment chemistry, attitudes towards chemistry lessons and environmental attitudes.
Keywords: Conceptual Change; Çevre eğitimi; Çevre kimyası; Eğitim; Eğitim ve öğretim (Orta); Environmental Education; Kavramsal Değişim; Kimya; Kimya Eğitimi Chemistry Education; Türkiye