Akreditifli ödeme şeklinde bankaların sorumluluğu ve karşılaşılabilecek sorunlara çözüm önerileri - Cesur, Özlem (My University, 2013)
Uluslararası ticarette, en masraflı ödeme yöntemi olmasına rağmen, tarafları en çok koruyan ödeme yöntemi olduğundan dolayı en çok tercih edilen ödeme yöntemlerinden biri akreditiftir. Akreditifli işlemlerde bankaların karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri üzerine yapılan bu çalışmanın amacı, ticaret işlemine taraf olmayıp, işlemlere aracılık etmesi nedeni ile akreditif işlemlerinde taraf olan bankaların karşılaşabileceği sorunları ortaya çıkarmak ve çözüm önerileri getirmektir. Araştırma kapsamında; Türkiye’de faaliyet gösteren on bankanın konu ile ilgilenen bölüm çalışanları ile görüşülerek, mülakat soruları yöneltilmiştir. Çalışmanın son bölümünde yapılan mülakatlar sonucunda alınan cevapların değerlendirmesi yapılmış ve sunulan öneriler sıralanmıştır. caret, Dış Ticarette Ödeme Yöntemleri, Akreditif, Bankalarda Akreditif İşlemleri

Despite the cost of payment, letter of credit is one of the most preferred payment methods since it protects both parties. The aim of this study which is based on the problems and proposed solutions faced by the banks during letter of credit transactions, is to reveal and find solution to the problems of the banks who are not party to the process of trade but prone to face problems since they mediate these transactions. Within the scope this research; the interview questions were asked to the staff of related departments of ten banks operating in Turkey In the last part of the study, evaluation of the responses deprieved from the interviews are made and suggestions are offered.. International Trade, Payments Methods in International Trade, Letter of Credit, Banks’ Credit Operations
Keywords: Bankalar ve Bankacılık, Uluslararası; Uluslararası Kuruşlar; Uluslararası Ticaret