Attilâ İlhan’ın Sisler Bulvarı şiiri üzerine bir tahlil denemesi - (:unkn) unknown (My University, 2012)
Attilâ İlhan, Cumhuriyet devri önemli çağdaş şairlerimizden biridir. Şiirle ilgilenmeye başladığı 1941 yılından itibaren önemli şiirler kaleme almıştır. Bu şiirler ilk olarak Duvar adlı kitapta 1948 yılında toplanmıştır. Sanatçının şiirle uğraşının ikinci ürünü Sisler Bulvarı şiir kitabı, 1954 yılında Seçilmiş Hikâyeler yayınevince basılmıştır. Yayımlandığı kitaba adını veren ve bu yazıda incelenecek olan şiir, kitabın Kaptan adlı ikinci bölümünde yer almaktadır. Bu çalışmada, Attilâ İlhan’ın Sisler Bulvarı başlıklı şiirinin anlam evreni üzerinde okura yeni pencereler açılmaya çalışılacaktır.

Attilâ İlhan is one of the leading contemporary poets of the Republic era Turkish literature. From 1941, when he started an interest in poetry, he wrote remarkable poems. These poems were first collected in 1948 in a book titled Duvar. The second work of his poetry career, Sisler Bulvarı, was published in 1954 by Seçilmiş Hikâyeler publishing house. The poetry that gave its name to this book appeared in the second part of it titled Kaptan. This study aims to give readers a new perspective on the meaning universe of the poem Sisler Bulvarı by Attilâ İlhan.
An analysis of Sisler Bulvarı by Attilâ İlhan