TÜRKİYE’DE EZBERCİ ÖĞRETİM VE NEDENLERİ - (:unkn) unknown (My University, 2008)
Öğretim, belli bir amaç doğrultusunda bilgi verme işidir. Ezber ise, bir metni aynıyla tekrar edebilecek şekilde akılda tutma olarak tanımlanır. Ezberci öğretim, belli bir amaç doğrultusunda, bilgilerin istenildiğinde tekrar edebilecek şekilde zihinde tutulmasını sağlamaya yönelik öğretim şeklidir. Ezbercilikte, bireyin bir bilgiyi zihinde tutabilme yeteneği ön plana çıkar. Mutlak doğru olarak kabul edilen bilgileri, bireyin zihninde kontrol altın da tutması istenir. Zihin, bir bilgi bankası gibi kullanılır. Zihnin hatırlama becerisinin geliştirilmesi dışında bireye faydası yoktur. Ezberci öğretimde özgüveni olmayan, sorunlara çözüm üretemeyen, taklitçi bireyler yetişir. Çünkü birey zihninde sakladığı bilgilerle yeni bir şeyler yaratamaz. Bilgi sorgulanmadan, eleştirilmeden, düşünülmeden depolanmıştır.

The reasons of memorization focused teaching in Turkey. Teaching is to give informa tion for specific goals. Memorization is described as to keep a text ind mind to repeat again. It is a teaching method enables to recall the knowledge when it is needed in memorization, the individual’s capability of refantion of the information in mind is very important. Mind is used as a data bank. It only improves the ability of remem berence memorization fowsed teaching brings up the individiuls without self-rehence. Because individuals can not produce anything with the know ledge in his/her mind. The knowledge wan stored in the mind without exa mined, interpreted, and criticised.
Reasons of Rote Learning in Turkey
Keywords: Coğrafya