RİSK RAPORLAMASI; MEVZUAT VE UYGULAMA AÇISINDAN ALMANYA VE TÜRKİYE KARŞILAŞTIRMASI - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Risk raporlaması; kurumsal risk yönetim sistemlerinin varlığının yatırımcılara karşı kanıtlanmasında kullanılan, muhasebe uygulamalarının önemli bir unsurudur. Risk raporlama, raporlama kalitesini artırarak, kurumsal şeffaflığı da geliştirir. Bu nedenle şirketler risk yönetim sistemlerine sahip olup, beklenen riskler ve bu risklerin önlenmesi hakkında yatırımcılar ile iletişim kurabilmelilerdir. Çalışmanın amacı; risk raporlamanın tanımlanması ve risk raporlamaya yönelik Almanya ve Türkiye’deki yasal düzenleme ve uygulamaların karşılaştırılmasıdır. Çalışmada, Almanya ve Türkiye’deki risk raporlamaya yönelik yasal düzenlemelerin önemli ölçüde birbirinden ayrıştığı, risk raporlamanın Almanya’da daha detaylı uygulanırken Türkiye’de risk açıklama düzeyinin daha az detaylı ve spesifik oldukları ortaya konmuştur.

Risk reporting is a cornerstone of accounting practice to justify the existence of corporate risk management towards investors. Risk reporting influences not only disclosure quality and also leads to greater corporate transparency. Therefore, firms should have risk management systems and also communicate with investors about the expected risks and their risk prevention methods. The primary objective of this study is to define risk reporting and to compare the levels of risk reporting regulation and practices in Germany and Turkey. As a result of the study, it is indicated that risk reporting regulations in Germany and Turkey differ from each other, risk disclosures in Germany is more detailed and level of risk information in Turkey is less detailed and less specific.
RISK REPORTING; COMPARISON OF REGULATION AND PRACTICE IN GERMANY AND TURKEY
Keywords: İşletme Finans; İşletme