Banka Personelinin Teftiş Kuruluna Bakış Açısının Değerlendirilmesi - (:unkn) unknown (My University, 2016)
Bu çalışmanın amacı banka personelinin bakış açışından teftiş kurulunun de- ğerlendirilmesidir. Belirtilen amaca ulaşabilmek için bankalarda teftiş kurulu haricindeki bölümlerde çalışan 174 personele yönelik anket çalışması gerçekleştirilmiştir. Elde edilen analiz sonuçlarına göre, yönetici altı unvandaki personel yö- neticilere kıyasla, şube çalışanları ise genel müdürlük personeline kıyasla teftiş kurulu hakkında daha olumlu düşüncelere sahiptirler. Örnek olarak, yönetici altı unvandaki personel ile şube çalışanları diğer personele nazaran teftiş kuruluna daha fazla güvenmektedirler. Belirtilen hususlar dikkate alındığında, özellikle yö- netici unvanında olan personel ile genel müdürlük çalışanlarının teftiş kuruluna yönelik düşüncelerinin daha iyi olmasına yönelik bazı aksiyonların alınması yerine olacaktır. Çalışmamızda tespit edilen hususlar bu bağlamda teftiş kurullarına yol gösterici niteliğe sahiptir.

The aim of this study is to assess the opinions of bank personnel about internal audit department. In order to achieve this objective, we performed a survey to 174 bank personnel who work in the departments rather than internal audit. According to the results of the analysis, it was determined that non-manager and branch personnel have more positive views related to internal audit department in comparison with other personnel. For instance, these personnel trust internal auditors more than the others. While considering these issues, we propose that actions determined in this study should be taken by internal audit departments in order to improve the opinions of managers and personnel who work in head office.
An Evaluation of the Perspectives of Bank Personnel Regarding Internal Audit Department
Keywords: İş; İşletme