The Association between music preferences and psychiatric problems in adolescents - (:unkn) unknown (My University, 2012)
Müziğin ergenlerin hayatındaki önemi gösterilmiş olmasına rağmen müzik tercihleri ile ergenlerin psikolojik profilleri arasındaki ilişki henüz tam olarak aydınlatılamamıştır. Bazı müzik türlerinin, özellikle “Ağır müzik türleri” olarak tanımlanan Heavy metal ve Rap müziğin, tercih edilmesinin depresif belirtilerle, antisosyal davranışlarla ve alkol/madde kullanımı ile ilişkili olduğu bulunmuştur. Bu müzik türlerinde şarkı sözleri ve şarkıların video klipleri de bu ilişkilere katkı yapıyor gibi görünmektedir. Müzik tercihleri ile psikiyatrik sorunlar arasındaki ilişki tam olarak anlaşılamamış olsa da, mevcut literatürdeki çalışmalar tercih edilen müzik türünün önceden var olan davranışsal özellikleri ve emosyonel eğilimleri gösterdiğini işaret etmektedir.

Despite the well-known importance of music in adolescent life, the relationship between music preferences and the psychological profiles of adolescents has not been completely clarified. The preference for some music types, especially heavy metal and rap (heavy music types), has been found to be associated with depressive symptoms, antisocial behavior and alcohol/drug usage. The lyrics of these music types and music videos also appear to contribute to these conditions. Although the bidirectional relationship between music preferences and psychiatric problems has not been well understood, the available research data suggest that the preferred music type represents already existing behavioural tendencies and emotional vulnerability towards psychiatric problems
Ergenlerde müzik tercihi ile psikiyatrik sorunlar arasındaki ilişki
Keywords: Genel ve Dahili Tıp