Lykia-Pamphillia Bölgesi’ndeki Agoranomos’lar ve kentlerin iaşesi - Akderin, Furkan (My University, 2006)
Bu çalışmada Likia-Pamphilia bölgesindeki görev yapan agoranomoslar ve kentlerin iaşesi incelenmiştir. Çalışmanın birinci bölümünde Küçükasya’da sitonia ve sitones’lere rastlanılan kentlerin bir listesi verilmiştir. Ayrıca bu bölümde konuyla ilgili yazıtlar da buluntu yerleri ve yer aldıkları yazıt derlemeleri ve ait oldukları zaman dilimleriyle birlikte verilmiştir. Çalışmanın ikinci bölümü sitonia ve sitones’lerin kent yönetim organizasyonu içindeki yeridir. Üçüncü bölüm ise Küçükasya ekonomisinde tahılın yeri başlığını taşımaktadır.

In this article I present agoranomos in Lycia-Pamphilia and nourishment of the Anatolian cities. In the first chapter I published a catalogue of the attestations sitonia and sitones in the Anatolian cities under the Principate. In this volume I gived which the inscriptions is written, and it’s finding places and it’s approximate date. In second volume I prensent place in the city organization of sitonia and sitones and in third volume I prensent place of grain in the Anatolian economy.
Keywords: 640’ a kadar (Küçük Asya); Batı ve Orta Anadolu; Sitones_Tarih, Eskiçağ; Sitonia_Tarih, Eskiçağ; Tarih