Risk sermayesi, yeni trendler ve uygulamalar - Kelekci, Mustafa (My University, 2002)
Bu yüksek lisans tezinde risk sermayesinin genel özellikleri, ne olduğu, genel kavramları, yatırım kaynaklarından bahsettikten sonra, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler hakkında bilgiler verdik ve Türkiye'deki KOBİ'lerin sorunları, çözüm önerilerini belirttik ve risk sermayesi ve KOBİ'leri irdeledik. Küresel bir bakış açısı için dünyadaki birçok ülkedeki risk sermayesi sektörleri hakkında bilgiler verdik. Çalışmamızın sonunda ise risk sermayesinde yeni trendleri anlattık ve geleneksel olmayan risk sermayesi kuruluşları, yeşil risk(çevreye saygılı) sermayesi, yeni kuvözleme trendleri, büyük firmalar için kuvözleme yöntemi ile risksiz risk sermayesi ve risk sermayesi sektörüne yardımcı olan internet sitesi uygulamaları gibi yeni uygulamalar hakkında bilgiler verdik. Sonuç kısmında ise tüm çalışmada verilen bilgiler ışığında Türkiye ve Dünya için risk sermayesi ile ilgili değerlendirmemiz sunulmuştur.

In this master thesis we have explained the main characteristics of Venture Capital, its definitions, its investment fund sources, stages and then we talked about small and medium sized enterprises and Turkish SME's, their problems and how we can solve these problems and how could we use Venture Capital for SME's. For a global view we have given informations about the Venture Capital Industries of many countries all over the world. At the end we have mentioned new trends and explained about new applications in Venture Capital Business like nontraditional Venture Capital Associations, Green VCs, Venture Capital without venture by incubating in big enterprises, new incubation trends, and internet website applications which help venture capital business. As a conclusion we have presented our general evaluation about Venture Capital for Turkey and the World.
Keywords: Ekonomi; Genel üretim ekonomileri; Risk Sermayesi Türkiye; Üretim