Konuşma yöntemi - Girgin, Atilla (My University, 2010)
Düşünme, duyma, hayal kurma, davranış ve hareketler, benliğin dışına sözcükler yoluyla aktarılır. İletişim, insanoğ- lunun varolduğundan bu yana kendini karşı tarafa anlatma ve yaşadıkları- nı, gördüklerini, duyduklarını paylaşma çabasıdır. Özellikle basın-yayın alanında çalışanlar için konuşmak, mesleklerinin önemli öğesidir. Mesleğini yaparken, işine konuşmasını da katan, nerede nasıl konuşacağını bilen kişi, o öl- çüde başarıya ulaşır. Konuşma, ses çı- karabilme yeteneğinin ötesinde bir dil ürünüdür. Çalışmada bu üretimin en gelişmiş haliyle nasıl olması gerektiği ele alınmış ve öneriler sunulmuş; mesle- ğini yaparken işine konuşmasını da katan insanların doğru davranış biçimlerini belirlemek amaçlanmıştır. Bu amaç- la başarılı konuşmada etkili olan ögeler ele alınarak incelenmiştir.
Keywords: Konuşma yöntemi, beden dili, duyma