2005 İlköğreti̇m programında çevre eğiti̇mi̇ - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Bu çalışmada, 2005 ilköğretim programındaki çevre eğitimi üzerinde durulmaya çalışılmıştır. Bu amaçla, ilköğretim kapsamındaki derslerin programları incelenmiş; kazanım, beceri, doğrudan verilecek değer gibi unsurlar kapsamında çevre eğitimine hangi derste ne kadar ve ne şekilde yer verildiği tespit edilmeye çalışılmıştır. Çalışma, nitel araştırma prosedürüne uygun bir şekilde ve doküman analizi tekniği kullanılarak yürütülmüştür. Araştırma bulgularına göre, 2005 ilköğretim programında; Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi ve Türkçe dersleri programlarında çevre eğitimine en çok yer veren derslerdir. Fen Bilgisi dersinde çevre eğitimine biyolojik ve nedensel bir bakış açısı getirilirken; Hayat Bilgisi ve Türkçe derslerinde duyuşsal alana ağırlık verildiği tespit edilmiştir.

In this study, the importance on the environment education is attempted to be dealt with. To this end, the programs of the courses within the scope of the primary education were reviewed; and it was attempted to determine how much and in which manner the environment education are given in any of the courses based on the factors including gains, skills, direct values. The study was conducted as per the qualitative research procedure and by using document analysis technique. According to findings of the research, in the primary education program of year 2005, it may be stated Science, Social Studies, and Turkish courses include the environment education most in the primary education program of 2005. It was found out that, in Science course, environment education gains biologic and causal perspective and Social Studies and Turkish put more emphasis on affective area.
Environmental Education in 2005 Primary Education Curriculum
Keywords: Eğitim, Eğitim Araştırmaları