Televizyonda çocuk istismarı ve ihmali - Ünalan, Ezgi (My University, 2011)
Televizyon, çocuk istismarı, çocuk ihmali, televizyon programları, reklam ÖZET Çocuk istismarı ve ihmali kavramlarından söz edildiğinde genellikle çalıştırılan, fiziksel ya da duygusal şiddete maruz kalan, cinsel tacize / tecavüze uğrayan, zorla fuhuş yaptırılan ya da savaşa gönderilen çocuklar akla gelmektedir. Ancak çocukların sağlığı veya ruhsal, bedensel, zihinsel, ahlaksal ya da toplumsal gelişimleri üzerinde olumsuz etkiler bırakan, diğer istismar çeşitleri kadar dikkat çekmeyen ve aslında sıklıkla görülen bir başka istismar türü ise medya organlarının yaptığı çocuk istismarı ve ihmalidir. Bu çalışmada medyadaki sömürü, televizyon bağlamında değerlendirilmiştir. Türk televizyon kanallarında yer alan programlar incelenmiş, çocukların maruz kaldıkları istismar ve ihmal detaylarıyla açıklanmıştır. Key Words:Television, child abuse, child neglect, television programmes, advertisement

Concepts of child abuse and neglect are generally associated with children who are overworked, exposed to physical or psychological violence, experienced sexual harassment or assault, forced to prostitution or join arms. On the other hand, abuse and neglect by the media is yet another form of child abuse that often does not draw attention but affects children's health or psychological, physical, mental, moral and social development. In this study, child abuse by the media is examined in the context of television. Shows broadcasted in Turkish television channels are studied and cases in which children are exposed to abuse and neglect are detailed.
Keywords: Çocuk İstismarı