Farklı oranlardaki LDPE/PA6/EVA polimer alaşımının mekanik özelliklerine proses şartlarının etkisi - (:unkn) unknown (My University, 1999)
Polimerik malzemelerden geniş bir sıcaklık aralığında üstün mekanik özelliklere sahip bir karışım hazırlamak mümkündür. Bir çok karışımda sertlik ve sağlamlık arasında iyi bir dengenin kurulması istenir. Sert ve kırılgan malzemelerin sağlamlaştırılmasında iki yaklaşım ön plana çıkmıştır. Birinci yaklaşım, yeni homo ve kopolimerler sentezleyerek sağlam polimerler üretmektir. Bu yaklaşımdan hareketle yeni monomerler sentezlenmiş ve bunlardan Polikarbonatlar (PC), Polisülfonlar (PSU), Polieterketonlar (PEK) gibi polimerler elde edilerek uygulama alanına girmiştir. İkinci yaklaşım ise, blend olarak ifade edilen iki polimer komponentinin, bir başka polimerik malzeme ilavesi ile mevcut polimerin modifiye edilmesi işlemidir. İkinci yaklaşım, zaman almadığı ve prosesinin ucuzluğu nedeni ile daha ekonomiktir. Bu çalışmada, farklı oranlardaki LDPE/$PA_6$/EVA polimer alaşımının (1. Grup %80 LDPE %20 $PA_6$ % 0 EVA , 2. Grup %79,2 LDPE % 19,8 $PA_6$ % 1 EVA, 3. Grup % 76 LDPE % 19 $PA_6$ % 5 EVA , 4. Grup % 72 LDPE % 18 $PA_6$ % 10 EVA oranlarında) mekanik özelliklerine, kalıplanma esnasındaki enjeksiyon sıcaklığının, enjeksiyon basıncının ve kalıpta bekleme süresinin etkisi saptanmıştır.

It is possible to prepare a mixture of polymeric materials that can have superior mechanical properties over a wide temperature range. In must cases, it is established that a good_balance between hardness and toughness . There are two approaches in toughening of hard and brittle polymeric materials. One of these is to synthesize new homo and copoymers in order to obtain tough polymers. In this approach new monomers have been synthesized and new polymers have been produced from these monomers such as Polycarbonates (PC), Polysulphanes (PSU) and Polyetherketons (PEK) and also have been put into aplication as engineering plasties. In the second approach which is expressed as blending an existing polymer is modified by adding a second polymeric component. This second approach is more economical as it reguires less time and cheaper process. In this study, we have explored the effect of processing conditions which are injection temperature, pressure and dwell time in the mold on the mechanical properties of LDPE/$PA_6$/EVA polymer alloys of various mixing ratios.
The effects of processing conditions on the mechanical properties of LDPE/PA6/EVA polymer alloys of various mixing ratios