Lise Öğrencilerinin Öznel İyi Oluşları ile Ahlâkî Olgunluk Seviyeleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Bu araştırma, lise öğrencilerinin öznel iyi oluşları ile ahlâkî olgunluk seviyeleri arasındaki ilişkinin ortaya konması amacıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırma, ilişkisel tarama modelinde kurgulanmış olup veriler Üsküdar ilçesinde öğrenim gören lise öğrencilerinden bizzat araştırmacı tarafından toplanmıştır. Elde edilen veriler SPSS 17.0 programı ile analiz edilerek tablolar hâlinde sunulmuştur. Analizlerde öznel iyi oluş ve ahlâkî olgunluğun yaş, cinsiyet, okul türü, sınıf seviyesi, öğrencinin hayatının çoğunu geçirdiği yer, annenin eğitim seviyesi, babanın eğitim seviyesi, öğrencinin ailesinin gelir seviyesi, annenin hayatta olma durumu ile babanın hayatta olma durumuna göre anlamlı farklılık gösterip göstermediği ile öznel iyi oluş ile ahlâkî olgunluk arasında anlamlı bir ilişki olup olmadığı test edilmiştir.

This research was conducted to reveal the relationship between subjective well-being and moral maturity levels of high school students. The research was designed in relational screening model, and survey data was collected from students studying at high schools in Uskudar by the researcher. The data was analyzed by SPSS for Windows 17.0 statistic program, and submitted by tables. By the result of the study, it was tested if there were meaningful differences between subjective well being, moral maturity and age, gender, school type, class level, place the student has lived mostly, educational level of mother, educational level of father, income status of student s family, survival of mother, survival of father. It was also analyzed if there was any relationship between subjective well-being and moral maturity levels of high school students in Uskudar.
Relationship Between Subjective Well-Being and Moral Maturity Levels of High School Students
Keywords: Eğitim, Eğitim Araştırmaları