İlahiyat fakültesi öğrencilerinin dine bakışı: MÜİF örneği - Çalışkan, Firdevs (My University, 2017)
Bu araştırmanın amacı, İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin dine bakışlarını görmektir. Araştırmamızın birinci bölümünde araştırma konumuzun birer parçası olan gençlik, din, dindarlık ve kimlik kavramlarının kavramsal çerçevesi bağlamında belge tarama metodu kullanılmıĢtır. Ġkinci bölüm ise uygulamalı araĢtırma olarak anket tekniği ile devam etmektedir. Anketimizde dindarlık fenomeni beĢ boyut çerçevesinde hazırlanarak dört sayfalık anket 300 öğrenciye sunuluĢtur. Veri elde etme aracı olarak dağıttığımız anketlerin sunduğu ham bilgilerin çözümlenmesinde bilgisayar ortamında SPSS istatistiksel paket program kullanılmıĢtır. Verilerin analizinde yüzde ve frekans dağılımı uygulanmıĢtır. Ayrıca geçmiĢte Üniversite gençliğinin dine bakıĢ açısını görmek amacıyla yapılmıĢ, seçtiğimiz üç çalıĢmayı sonuç bölümünde karĢılıklı genel bir değerlendirmesini yapmıĢ bulunmaktayız. Gençlik, dine bakıĢ, ilahiyat gençliği, ölçek, dindarlık. Wiew of Religion of Students of Faculty of Theology : MÜĠF Case

The purpose of this thesis is to see views of students of theology faculty attitudes towards religion. In the first part of our research, document scanning method was used in the context of the conceptual framework of the concepts of youth, religion, religiosity and identity which are parts of our research subject. The second part continues with the questionnarie technique as applied research. In our questionnarie, religiousness phenonema were presented to 300 students with in a four-page questionnarie prepared in five dimensons. SPSS statistical package programme was used in the analysis of the raw data provided by questionnaries as data acquistion tool. In the analysis of the data percentage and freguency distribution were applied. In addition, we have made a general evaluation in the result section for three studies that we choose with intent to see the point of view of the university youth about religion. Key Words: Youth, religiousness, view about religion, theology youth, scale
Keywords: Dine Bakış Youth; Dini yönler; Gençlik; Görüş ve düşünceleri; religiousness