Dijital dönüşümün turizme yansımaları - AKSU, BORA; BIÇAKÇI, YUNUS SERHAT (My University, 2022)
\"Yapay Zeka uygulamaları işletmelerin dijital dönüşümleri açısından önemli biraraştırma alanı olmakla beraber ilgili alan yazında kendine pek fazla yer bulamamış,ana tartışmaların dışında kalmıştır. Ancak giderek artan çeşitlilikte uygulamalarınişletmeler tarafından kullanılması, uygulamaların giderek daha da yaygınlaşması vegüvenilirlik düzeylerinin yükselmesi ile daha çok ele alınması gerektiği görülmüştür.Bu bağlamda turizm ve seyahat bürolarının pek çok ihtiyacına cevap veren YZ uygulamalarını sınıflandırmak ve sektör bazlı değerlendirmeler yapabilmeyi hedefleyenyazımızda Raisch ve Krakowski’ye (2021)* atıfla iki yönetim uygulaması paradigmasınıele aldık. Bu iki paradigma üç farklı stratejik anlayış doğurmaktadır. Bunlar, sadeceogmantasyon odaklı YZ uygulamalarına yatırım yapmak, sadece otomasyon odaklıYZ uygulamalarına yatırım yapmak ve Her ikisine de göreceli ağırlık verecek bir yatırım stratejisi izlemek olarak sayılabilir.\"*Raisch, S., Krakowski, S. 2021. \"Artificial intelligence and management: The automation–augmentation paradox\". Academy of Management Review, 46(1), 192-210.
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yapay Zeka, Bilgisayarda Öğrenme ve Örüntü Tanıma; Mühendislik ve Teknoloji; Computer Sciences; Artificial Intelligence, Computer Learning and Pattern Recognition; Engineering and Technology; Mühendislik, Bilişim ve Teknoloji (ENG); Bilgisayar Bilimi; BİLGİSAYAR BİLİMİ, YAPAY ZEKA; Engineering, Computing & Technology (ENG); COMPUTER SCIENCE; COMPUTER SCIENCE, ARTIFICIAL INTELLIGENCE; Bilgisayarla Görme ve Örüntü Tanıma; Bilgisayar Bilimi Uygulamaları; Yapay Zeka; Bilgisayar Bilimi (çeşitli); Genel Bilgisayar Bilimi; Fizik Bilimleri; Computer Vision and Pattern Recognition; Computer Science Applications; Artificial Intelligence; Computer Science (miscellaneous); General Computer Science; Physical Sciences