İş güvenliği liderliği, iş güvenliği iklimi ve iş güvenliği davranışı arasındaki ilişki : metal üretim sektöründe bir araştırma - Acar, Hüseyin (My University, 2019)
İş güvenliği ikliminin iş güvenliği davranışı üzerine etkisi de çoğunlukla araştırılmakla beraber, iş güvenliği liderliği, iş güvenliği iklimi ve iş güvenliği davranışı arasındaki ilişki çok az ele alınmıştır. Bu çalışmadaki amaç iş güvenliği liderliği, iş güvenliği iklimi ve iş güvenliği davranışı kavramlarının birbirleri ile olan ilişkilerini incelemektir. Araştırmada iş güvenliği liderliğinin iş güvenliği davranışı üzerine etkisi, iş güvenliği iklimi aracılığında incelenecektir.

Although the effect of safety climate on safety behavior has been mostly studied, the relationship between safety leadership, safety climate and safety behavior has been rarely addressed. The aim of this study is to investigate the relationship between safety leadership, safety climate and safety behavior. In this research, the effect of safety leadership on safety behavior will be examined with the mediating role of safety climate.
Keywords: İş güvenliği; İş güvenliği İklimi ve Davranışı Safety Leadership; İş güvenliği Liderliği; Job security; Safety Behavior; Safety Climate