Aile işletmelerinin sürdürülebilirlik süreci üzerine bir araştırma - Günal, Duygu (My University, 2019)
Bu çalışma Hatay ilinde bulunan aile işletmelerinin sürdürülebilirlik sürecini incelemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmaya, halen iş yaşamlarını sürdürmeye devam eden, büyük ölçekli olmayan, 15 aile işletmesi seçilmiştir. İşletmelerin sürdürülebilirlik süreçleri, literatür taraması sonucu elde edilen ortak kavramlardan yararlanılarak, sürdürülebilirliğin Ekonomik, Çevresel ve Sosyal boyutu altında oluşturulan sorular eşliğinde, mülakat yöntemiyle öğrenilmeye çalışılmıştır.

This study aims to investigate sustainability process of several family businesses within Hatay municipality. There were 15 small or mid-sized ongoing family business selected for this study. Sustainability Process of those businesses has been examined by interview methodology. Questions created by literatur review which measure economical, enviromental, and social dimensions of sustainability.
Keywords: AİLE İŞLETMELERİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK Family BusinessSustainibility; Business; İşletme