Teknik eğitim fakültesi öğrencilerinin yalnızlık düzeyler - Akkul, Nuriye; Ümmet, Durmuş (My University, 2007)
Bu çalışmanın amacı, Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nde öğrenim gören öğrencilerin yalnızlık düzeylerini, bu konuyla ilgili olabileceği düşünülen çeşitli değişkenlere göre ortaya koymaktır. Araştırma, Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nde Bilgisayar, Matbaa, Tekstil ve Makine Öğretmenliği bölümlerinde öğrenim görmekte olan 417 öğrenciyi kapsamaktadır. Öğrencilerin kişisel bilgilerini elde edebilmek için Kişisel Bilgi Formu, yalnızlık düzeylerini tespit etmek için UCLA Yalnızlık Ölçeği kullanılmıştır. Verilerin istatistikî analizi için SPSS istatistik paket programı kullanılmıştır. Yapılan analizler sonucu; öğrencilerin yalnızlık düzeyinin cinsiyet, bölüm ve baba tutumu değişkenlerine göre farklılaştığı görülmüştür. Ancak, öğretim şekli, yaşanılan yer, sosyoekonomik durum, kardeş sayısı ve anne tutumu değişkenlerine göre yalnızlık düzeyinin farklılaşmadığı saptanmıştır. Bu noktada, araştırma bulguları göz önünde bulundurularak yapılabilecek çalışmalar hakkında önerilerde bulunulmuştur
Loneliness level of technical education faculty students
Keywords: Yalnızlık, Teknik Eğitim Fakültesi