Sosyal sigortalarda halefiyet ve rücu davaları: (SSK: 26.madde) - Yener, Hilal (My University, 2005)
İş kazası ve meslek hastalığına uğrayan sigortalıya kurum tarafından yapılan sağlık ve parasal yardımların, kusurlu işveren veya üçüncü kişiden halefiyet ve rücu davaları yolu ile talep edilmesi, istisnalar hariç tutulmak üzere hemen hemen bütün ülke mevzuatlarında kabul görmüştür. Çalışmamızda, kurumun rücu davasının hukuki temeli, başvurunun koşulları ve kapsamı, söz konusu davalara özgü nitelikler incelenmeye çalışılmıştır. Subrogation and the right of recourse of social security insurance establishment to the faulty employers and the third person for the helps for health and financial helps which had done after job accident and job illness has accepted all over the world except a few country. We examinated law basis, condition of application,scope, and special details of the cases about right of recourse.
Keywords: Hukuk; Sosyal Güvenlik_Hukuk; Sosyal sigorta