Spor sponsorluğunun kurumsal imaja etkisi - Bulut, Ayşe (My University, 2009)
Küreselleşme ve teknoloji ile bilginin ülke sınırlarını kolaylıkla aşması, üretim süreçlerinin birbirlerine benzemesi, yerel ve uluslararası marketlerin birbirleriyle daha yakın ilişki kurmasına ve firmaların rekabet ortamlarının artmasına neden olmuştur. Gelişmeler, tüketicinin bilgiyi istediği kanaldan elde etmesine olanak sağladığından, tüketici, eski tüketici konumunu yıkmıştır. Daha bilgili ve firmalara karşı daha güç sahibi haline gelmiştir. Ancak bir o kadar da mesaj bombardımanına doyduğu için ilgi düzeyi azalmıştır. Bu nokta ise firmaların iletişim rekabetine ivme katmıştır. Bu noktadan hareketle, günümüzde, dünyada sponsorluğun önemli kaynaklardan biri durumuna gelmiş olması tez çalışmasına iten neden olmaktadır. Son yıllarda gelişen pazarlama iletişimi uygulamaları, spora da bu ortam içinde büyük bir değer katmaktadır. Firmalar, toplumla mükemmel iletişim içerisine girmeden artık istedikleri hedeflere ulaşamayacaklarını çok iyi bilmektedir. Firmaların kendilerini duyurmalarında, sporu tercih etmeleri, spora yapılan sponsorluk yatırımları ve bu yatırımların diğer iletişim araçlarıyla desteklenmesi, firmalara amaçlarını gerçekleştirmede, müşteriyle bağ kurabilmede daha fazla geri dönüş sağlayabilmektedir.

With the globalization and the booming technologies, the information passes quickly and easily through the national boundaries, also, the production process is becaming similiar. So the local and global markets is getting close relations, thus, the competition between the companies gets tougher than before. Because of these developments, customers get more informed, and could get the information easily wherever they want so they crack their old positions and get aware of their power against to the manufacturer companies. Beside this, their interest get decline because of the saturated bombing of messages. This point accelerates companies communication’s competition. That is why, one of the communication tool in marketing which is sponsorship, is getting important. And in recent years, developing applications for marketing communications, of sports in this environment is a great value. The sports sponsorship investments, if also be propped up by the other communication tools, can support companies to achieve their goals and can provide to connect with target customers easily. That is why this triggers to analyse the topic.
Keywords: Halkla İlişkiler; Reklamcılık ve Tanıtım; Spor_Halkla ilişkiler