Atatürk dönemi iktisat politikaları (1923-1938) - Eroğlu, Nadir (İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 2007)
Bu makalenin amacı Cumhuriyet’in kuruluşundan 1938’e kadar geçen sürede Türkiye’de uygulanan kalkınma stratejileri ve iktisat politikalarının hedef ve sonuçlarının incelenmesidir. Makalede iki temel periyod bulunmaktadır: 1923-1929 ve 1930-1938. Ayrıca bu periyodlar alt başlıklar altında analiz edilmektedir. Makale söz konusu dönemlerdeki iktisat politikası tercihlerinin nedenlerini ve mevcut koşulların iktisat politikaları üzerindeki etkilerinin neler olduğunu ortaya koymaya çalışmaktadır.
Keywords: İktisat politikası, kalkınma, Türkiye Ekonomisi.