Adi ortaklığın yönetimi - Baş, Büşra (My University, 2019)
Adi ortaklık tüm ortaklıkların temeli niteliğinde olup, uygulamada da geniş bir alana sahiptir. Türk Borçlar Kanunu m. 620 ve devamında düzenlenen adi ortaklık; birden çok kişinin müşterek bir amaca ulaşmak için emeklerini veya mallarını birleştirmeyi üstlendiği kişi birliğini ifade eder. Müşterek bir amacı gerçekleştirmek için bir araya gelen ortakların bu amaca ulaşmak için birtakım faaliyetlerde bulunması gerekir. Çalışmamızın konusunu oluşturan adi ortaklığın yönetimi ise müşterek amaca ulaşmak için yapılan her türlü işlemi kapsamaktadır. Bu nedenle çalışmamızın amacı esas itibarıyla adi ortaklığın yönetimine ilişkin faaliyetleri, yönetimden kaynaklı uyuşmazlıkları, yöneticilerin hak ve yükümlülüklerini incelemektir.

Ordinary partnership is the fundamental of all types of partnerships and also have a wide scope of application. The ordinary partnership which defined as an agreement whereby two or more people undertake to join efforts and/ or foods to reach a common goal are governed under the Turkish Obligation Law in Article 620 and the rest. The partners coming together in order to achieve a common goal must engage in a number of activities. The management of joint ventures which is the subject of this thesis includes any kind of activities which is done to achieve such common aim. Therefore, this thesis seeks to analyse the activities regarding management of joint ventures, disputes derives from the management and lastly the rights and obligations of the managers in material respects.
Keywords: Adi Ortaklık Sözleşmesi; Adi Ortaklıkta Yönetim; Civil law; granting and losing the right to management in ordinary partnership; Hukuk; Law; Medeni hukuk; rights and obligations of the administrators; Yöneticinin Hakları ve Yükümlülükleri Ordinary partnership agreement; Yönetim Hakkının Kazanılması ve Sona Ermesi