Türk İdare Hukukunda Kamu Hizmetlerinin Belirlenmesinde_x000D_ Objektivist Ve Subjektivist Yaklaşımlar - ZEYBEK CEBECİ, EBRU (My University, 2019)
İdare Hukukunun en temel konularından biri olan kamu hizmeti, tanımlanması zor, içeriği belirsizbir kavram olarak nitelenmektedir. Tarihi süreç içinde kavramın sınırları açıklanmaya çalışılmıştır.Kavramın belirlenmesine ilişkin bu yaklaşımlar genel olarak objektivist ve sübjektivist yaklaşım olmaküzere iki ana başlık altında toplanmıştır. Kamu hizmetinin nasıl belirleneceği hususu hem kenditaşıdığı önem, hem de idare hukukunun diğer birçok konusuyla olan bağlantısı nedeniyle dikkatedeğer bir nitelik taşımaktadır. Bu makalede kamu hizmetlerinin belirlenmesine ilişkin objektivistve subjektivist yaklaşımlar incelenecek ve gelinen aşamada kamu hizmetinin nasıl tespit edileceğineilişkin değerlendirmelerde bulunularak katkı sağlanmaya çalışılacaktır.

Public service, which is one of the most fundamental issues of Administrative Law, is defined as a_x000D_ concept which is difficult to define and whose content is uncertain. In the historical process, the_x000D_ concept has been explained in various ways. These approaches for defining the concept are generally_x000D_ grouped under two main headings: objectivist and subjectivist. The issue of how to determine the_x000D_ public service is of considerable importance both because of its importance and its connection with_x000D_ many other issues of administrative law. In this article, objectivist and subjectivist approaches to the determination of public services will be examined and contribution will be made by making evaluations on how to determine public service in_x000D_ the current stage.
Determination of Public Services in Turkish Administrative Law Objectivist and Subjectivist Approaches