Ülkemizde yaygın olarak yetiştirilen şeker mısır (zea mays l. var. saccharata) varyetelerinin genetik çeşitlilik ve filogenetik ilişkilerinin araştırılması - Öztürk, Nevin (My University, 2017)
Mısır bitkisi (Zea mays L.) ülkemiz için önemli bir tarım ürünüdür ve şeker mısır da (Z. mays L. var. saccharata) önemli bir mısır varyetemizdir. Yapılan bu çalışmada ülkemizde tarımı yapılan şeker mısır varyetelerinin genetik çeşitlilikleri ve filogenetik ilişkilerinin ortaya çıkarılması amaçlanmıştır.

The maize (Zea mays L.) is an important agricultural product for Turkey, and sugar maize (Z. mays L. var. saccharata) is also an important variety of maize. In this study, it is aimed to reveal genetic diversity and phylogenetic relationships in some sugar maize varieties, which have been widely planting in our country.
Keywords: Bitkiler; Biyoloji; Canlılar; cpDNA; Filogenetik ilişkiler; Genetik; ISSR; Maize; Mısır molecular marker; Moleküler markör; trnL-F