Yaygın din eğitimi açısından dini süreli yayınların incelenmesi: Altınoluk-Şebnem dergisi örneği - Çelik, Ayşe Betül (My University, 2017)
Kadın merkezli tartışmalar her zaman güncelliğini korumaktadır. İslamcı camiada kadınla ilgili tartışmaların Osmanlı Devleti'nin son döneminde, kadının toplumsal hayata daha fazla girmesiyle arttığı görülmektedir.

Women centered discussions are updated. Debate about women in Islamic society seems to increase in last period of Ottoman State,when women have more in social life.
Keywords: Eğitim ve öğretim; İslam din eğitimi; İslam dini; Kadın; Kadın tartışmaları; Türkiye; Women; Women discussions; Yaygın eğitim