İranın ekonomik kalkınma stratejisinde devletin rolü (1990 sonrası) - Vafaeimastanabad, Sadegh (My University, 2012)
ran, Ortadoğu ÖZET İran İslam cumhuriyeti 1.648.195 km2 yüzölçümü ile dünyanın 16.büyük ülkesidir. İran ekonomisinde petrol ve doğalgaz en önemli gelir kaynaklarıdır. Ekonomisi devletçi bir ekonomik yapıdadır. Ekonomik Altyapı son yirmi yılda sürekli gelişme göstermiştir. İşsizlik ve enflasyon ekonomide etkili olmaktadır. İran devriminden sonra ekonomide kısmen devletleştirme politikaları uygulanmıştır. 1980 sonrası tekrar ekonomi özelleştirilmeye çalışılmıştır. İran’ın en büyük sıkıntısı uluslararası ilişkilerdeki yaşadığı sert iniş çıkışlardır. Iran, Middle East.

The Islamic republic of Iran with Surface area of 1,648,195 km2, 16.bigest country in the world. Iran's economy is the most important sources of oil and natural gas. Economics of a statist economic structure. The last twenty years has shown continuous improvement of economic infrastructure. Unemployment and inflation in the economy is effective. After the Iranian revolution and nationalization policies were partly the economy. Tried to re-privatization of the economy after 1980. The biggest problem of Iran's hard ups and downs experienced in international relations.
Keywords: Ekonomi Politikası; Ekonomik Kalkınma_İran