2000’li yıllar sonrası Türk sineması’nda aile içi şiddet temsilleri, anlatı sorunları ve yağmurlarda yıkansam - Taranc, Gülten (My University, 2017)
Son dönemlerde Türkiye Sineması’nın bir temel sorunu da, kadınların teknik konularda kendilerini yetiştirmelerine karşın, sektörün yaratıcı alanlarında erkeklerin ön planda olması ve tutulmasıdır.

One of the main problems of Turkish Cinema in recent periods is that men are in the foreground in the creative areas of the industry, even though the women are educated in technical matters.
Keywords: Aile içi şiddet; Creating Awareness; Kadın Sineması; Sinema; Sosyal yönler; The New Turkish Cinema; Toplumsal Farkındalık; Türkiye; Wish to wash with rain; Woman Cinema; Yağmurlarda Yıkansam; Yeni Türkiye SinemasıDomestic Violence