Halka açık şirketlerde finansal risk yönetimi: BIST özelinde Türkiye’de türev piyasaların görünümü - Guliyeva, Nigar (My University, 2016)
HALKA AÇIK ŞİRKETLERDE FİNANSAL RİSK YÖNETİMİ: BİST ÖZELİNDE TÜRKİYE’DE TÜREV PİYASALARIN GÖRÜNÜMÜ Özet Risk, genellikle gerçekleşmesi muhtemel ve olumsuz sonuçlara yol açacak bir kavramı ifade etmektedir. Ancak belirsizlik gibi kavramlarla karıştırılacağı gibi, karşılaşılan zararı ya da maliyetin parasal büyüklüğünü veya riske edilen tüm yatırım tutarını da risk olarak adlandırıldığı görülebilmektedir. Genel olarak ise tüm risk tanımlarında tehlike ve bu tehlikenin olabildiğinde yani olasılığından bahsedilmektedir. Risk kavramı ile belirsiz kavramının iç içe iki kavram olduğu konusunda ise neredeyse tüm risk analizi disiplindeki otoritelerin hem fikir olduğunu söyleyebiliriz. Bu çalışmanın temel amacı, şirketlerin karşılaştıkları veya karşılaşmaları olası olan riskler karşısında nasıl bir durum sergilemeleri gerektiğini araştırmaktır. Çalışmada özellikler halka açık şirketler üzerinde durulmuştur, Türkiye’de işlem gören örnek şirketler üzerinde konuyla ilgili araştırma yapılmış ve verilerin günümüz şartlar içerisinde yorumlaması yapılmıştır. netimi, BİST, Halka Açık Şirketle FINANCIAL RİSK MANAGEMENT IN LISTED COMPANIES: BIST SPECIAL APPEARANCE OF DERIVATIVE MARKETS IN TURKEY

Risk is usually refers to a concept and likely will lead to negative results occur. However, to avoid confusion with concepts such as uncertainty faced losses or the entire investment cost of the monetary aggregates or being at risk can also be seen that the so-called risk. Generally it has been mentioned that the possibility of danger when all risk identification and may be in danger. As for the notion that the vague concept of risk intertwined the two concepts of the discipline authority in almost all the risk analysis we can say that both ideas. The main purpose of this study was to investigate whether face or encounter of the companies need to demonstrate how a case against the possible risks. The study focused on the characteristics of publicly held companies, for example, traded in Turkey has been researching on the subject on the company in today's conditions and were made to interpret the data. Management, BIST, Public Companies
Keywords: Finans; İşletme; Risk uönetimi; Yönetim