TMS 12 gelir vergileri standardı ve bir uygulama - Beskisiz, Musa Onur (My University, 2015)
Bu çalışmada TMS-12 “Gelir Vergileri Standardı”ndan yola çıkılarak temel muhasebe kavramları ile Türk Vergi Kanunları arasındaki farklılıklara değinmek suretiyle ertelenmiş vergi kavramı ve finansal tablolar üzerindeki etkileri açıklanmaya çalışılmıştır. Çalışmanın ilk iki bölümünde öncelikle muhasebe karı ile mali kar arasındaki farklılıklar üzerinde durulmuş daha sonra farka neden olan geçici ve sürekli farklar tanımlanmış ve geçici farkların neden olduğu ertelenmiş vergi kavramı açıklanmıştır. Çalışmanın üçüncü bölümünde ertelenmiş vergi farkının hesaplanması ve muhasebeleştirilmesi örnekler yardımıyla açıklanmıştır. Çalışmanın dördüncü ve son bölümünde ertelenmiş vergi farkının hesaplanması ve muhasebeleştirilmesi örnek bir uygulama ile açıklanmıştır. cari kar, mali kar, ertelenmiş vergi.

In this study, TAS-12 Income Taxes Standard starting from basic accounting concepts and Turkish Tax Laws differences between addressing by deferred tax concept and on the financial statements the effects were explained. In the first two parts of the study primarily focused on the differences between accounting income and taxable income was realized later that caused the temporary and permanent differences caused by temporary differences identified and deferred tax concept is explained. In the third part of the study, calculation and recognition of deferred tax differences are explained with examples. The fourth and final part of the study, the difference in the calculation of deferred taxes and the recognition is described with an example application. trading income , taxable income , deferred tax.
Keywords: Muhasebe; Standartlar; TMS 12 gelir vergileri