Mahmut Yesari'nin gazete ve dergilerde kalan yazıları - Hin, Cansu (My University, 2022)
“Mahmut Yesari’nin Gazete ve Dergilerde Kalan Yazıları” başlıklı Mahmut Yesari’nin dönemin gazete ve dergilerinde yayımladığı eleştiri, deneme ve köşe yazılarının incelenmesinden meydana gelmektedir. Çalışmanın ilk bölümünde yazarın hayatı, yazarlığı ve eserleri hakkında bilgi verilmiştir. İkinci bölümde ise tespit edilen yüz yirmi metin “Basın ve Edebiyat”, “İnsanlar”, “Sosyal ve Siyasal Hayat” olmak üzere üç ana başlık altında değerlendirilmiş ve bu metinlerin incelemesi yapılmıştır. Kaynakça bölümünde yararlanılan kaynakların ve incelenen metinlerin künyeleri yer almaktadır. Tespit edilen metinler günümüz imla kurallarına göre düzenlenmiş ve kronolojik sırayla çalışmanın sonuna eklenmiştir. Çalışmanın sonunda bu metinlerin yayım yerine ve tarihine göre hazırlanmış iki listesine de ulaşılabilir.

The master's thesis titled Mahmut Yesari's Articles Remaining in Newspapers and Magazines consists of the examination of the criticisms, essays and columns published by Mahmut Yesari in the newspapers and magazines of the period. In the first part of the study, information about the life, authorship and works of the author was given. In the second part, one hundred and twenty texts were evaluated under three main headings as Press and Literature, People, Social and Political Life and these texts were examined. In the bibliography section, the tags of the sources used and the texts examined are included. The determined texts were arranged according to today's spelling rules and added to the end of the study in chronological order. At the end of the study, two lists of these texts prepared according to the publication place and date can be reached.
Keywords: dergi; gazete; History and criticism; magazin; Mahmut Yesari; newspaper; Tarih ve eleştiri; Turkish literature; Türk edebiyatı