Kavak (Samsun) ilçesine bağlı bazı köylerde etnobotanik bir araştırma - (:unkn) unknown (My University, 2008)
2000-2001 yılları arasında Samsun iline bağlı Kavak ilçesinin Mahmutbeyli, Karayusuflu, Azaklı, Karantu, Ağcakise ve Divanbaşı köylerinde etnobotanik bir araştırma gerçekleştirilmiştir. Alandan 78 tür hakkında yeni ad ve kullanışlar rapor edilmiştir. Bunlardan 35 tanesinin yöresel adları ve 14 bitkinin kullanış şekilleri ilk kez verilmektedir. Rapor edilen türler çoğunlukla gıda amaçlı kullanılmaktadır.

It is studied ethnobotanical features of Mahmutbeyli, Karayusuflu, Azaklı, Karantu, Ağcakise and Divanbaşı villages (Kavak-Samsun) during 2000-2001 years. In this study, it is reported new usage and local names belonging to 78 species. It is first time recorded that 35 of them have new local names and 14 of them have new usages. The reported plants are used mostly as food.
A research on ethnobotany belonging to some village of Kavak (Samsun) district