Sınıf öğretmenleri ile yapılan lisansüstü eğitim tezlerinin yöntem bölümü açısından incelenmesi - (:unkn) unknown (My University, 2013)
Bilimsel araştırmalarda önemli ve dikkat çekici bölümlerden biri de yöntem bölümüdür. Yöntem bölümünde araştırmanın deseni, evren ve örneklem seçimi, veri toplama araçları, verilerin nasıl çözümleneceği ve verilerin çözümlenmesinde kullanılan istatistiksel teknikler hakkında bilgiler verilir. Son yıllarda sınıf öğretmenleri ile ilgili oldukça fazla lisansüstü eğitim tezinin hazırlandığı görülmektedir. Sayıca artan lisansüstü tezlerin birlikte değerlendirilerek birtakım yargılara ulaşılması araştırmaların işlevselliğini artıracaktır. Alanyazında bu tür çalışmalara, diğer alanlarda rastlanmaktadır. Ancak sınıf öğretmenleri ile ilgili bu tür çalışmalara çok az yer verilmiştir. Bu araştırmada sınıf öğretmenleri ile ilgili 2010-2011 yıllarında yapılan lisansüstü eğitim tezleri, doküman incelemesi yoluyla yöntem bölümü açısından incelenmiştir. Araştırmadan elde edilen sonuçların sınıf öğretmenleri üzerinde araştırma yapacak diğer araştırmacılara yol göstereceği umulmaktadır.