Yıllara yaygın inşaat faaliyetinin vergi kanunları ve tms-11 “inşaat sözleşmeleri standardı” açısından değerlendirilmesi - (:unkn) unknown (My University, 2012)
Yapımı bir hesap döneminden uzun süren yıllara yaygın inşaat faaliyetinde dönem gelirinin saptanması ve maliyetlerin tespit edilebilmesi son derece önemlidir. 6102 sayılı yeni Türk Ticaret Kanunu ile finansal raporlama standartlarının uygulanması zorunlu olacağından inşaat faaliyetinin önemli bir parçası olan yıllara yaygın inşaat faaliyetini, uygulanmakta olan vergi kanunları karşısındaki durumu ile TMS-11 İnşaat Sözleşmeleri Standardı açısından karşılaştırmalı olarak değerlendirilmeye çalışılmıştır.

Determining incomes of the term and the cost is very important or the long term construction activities that continue more than one accounting period. Since application of New Turkish Commercial Code 6102 and financial reporting standards shall be compulsory, it is intended to comparatively assess long term construction activities which is the important part of construction activities in terms of its position against tax laws and TMS-11 construction contracts standards.
Keywords: İktisat; İşletme