Genç Yetişkinlerde Affetme Eğilimleri ve Dinî Yönelim/Dindarlık - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Bu makale dindarlık ile affetme eğilimi arasındaki ilişkiyi inceleyen bir araştırmanın bulgularını içermektedir. Araştırmada affetme eğilimi ve dindarlık arasındaki ilişki ve bunların demografik değişkenler (cinsiyet, yaş, medeni durum, sosyal çevre, tahsil durumu vb) ile ilişkisi ele alınmaktadır. Araştırma, tarama yöntemine uygun, anket tekniğinin kullanıldığı bir saha araştırması niteliğindedir. Araştırma örneklemi, Türkiye'nin farklı semtlerinde oturan ve yaşları 14 ile 52 arasında değişen 838 kişiden oluşmaktadır. Örneklemin yaş ortalaması 22'dir. Bunların 599'u kadın (%71.5) ve 239'u erkek (%28.5)tir. Örneklemin %61'7'ü (517 kişi) 21-40 yaş arsında olup, %36.6'sı (307 kişi) 20 yaş ve altı iken ve geri kalan %1,7'si (14 kişi) ise 41 yaş üstüdür. Örneklem grubuna "Heartland Affetme Ölçeği" ve "Dini Yönelim/Dindarlık Ölçeği" uygulanmıştır. Elde edilen bulgulara göre, cinsiyet, sosyal çevre ve tahsil durumu değişkenlerinin dindarlıkta medeni durum, yaş ve tahsil durumunun affetme eğiliminde farklılık oluşturduğu tespit edilmiştir. Dindarlıktaki Dini Bilgi ve Pratik/uygulama boyutunun affetme eğimini olumlu etkilediği bulgulanmıştır

This paper examining forgiveness is carried out to determine the relationship between forgiveness and socio-demographic variables (gender, age, social environment, marital status, education etc.) and religiosity. In this research, survey method and questionnaire technique are used. Sample of the study covers 838 people who live in different cities of Turkey. Range of sample varies from 14 to 52 ages. Heartland Forgiveness Scale and Religiosity Scale are applied. The data is analyzed by SPSS statistical program. In the evaluation of data, analysis of factor and reliability and t-test, ANOVA and Regression analysis are used. According to the multiple regression analyses, "religious riual and knowledge" factor has a considerable effect on forgiveness inclination. The Implications of these results and suggestions for future research were discussed
Religiosity and Forgiveness: A Study on the case of Young Adults
Keywords: İş; İşletme; Din Bilimi