Cephalometric evaluation of molar distalization by compact R.P.E. Screw used in conjunction with modified nance - Sabeh, Mazen (My University, 2003)
Toplumun her kesiminde belirli bir amacı gerçekleştirmek için işbirliği yapan birkaç kişi bir araya geldiğinde yönetim oluşmaya başlar. Toplumda böyle bir hareketin içinde olmayan insan yoktur. Bu nedenle her vatandaş toplumsal bir teşkilatın içinde yer almaktadır. Aslında yönetimin toplumsal bir olgu olması, toplumun bütün üyelerini kapsaması, üstelik devlet kavramıyla özdeşleşmesi yüzünden, yönetim pek çok bilimin konusu olmuştur Bunlardan biri de spor yönetimidir. Genel yönetimin alt dallarından biri olan spor yönetimi, ülkemizde gelişen ve değişen spor anlayışları sonucu büyük önem kazanmıştır. Son yıllarda yerel yönetimler ve özel işletmeler sayesinde ülkemizdeki spor tesisleri sayısında bir artış meydana gelmiştir. Ancak gerek resmi gerekse özel kuruluşların idareci kadrosunda spor ve spor yönetimi bilgisine sahip olmayan kişiler görev almaktadır. Günümüzde, spor yöneticiliği bir meslek olarak kabul edilmekte ve bugünkü spor potansiyeline rağmen sporun amatörce, sadece hevesle yada sevgiyle yönetilmeyeceği bilinmektedir. Bu nedenle, spor alanında görev alacak spor yöneticilerinin, bu işi sevmelerinin yanında, kişisel beceri, tecrübe, mesleki bilgi ve spor yöneticiliği eğitimine sahip olmaları gerekir. Spor yöneticisi olmak isteyenler, en azından antrenörlük kurslarında olduğu gibi bir dizi eğitimden geçirilmelerine ihtiyaç vardır. Ülkemizde spor yöneticisi yetiştirme faaliyetleri beden eğitimi ve spor yüksek okullarında verilmektedir. Beden eğitimi ve spor yüksek okulları içinde bulunan spor yöneticiliği bölümleri ülkemizde bulunan resmi ve özel spor tesislerinde ve spor teşkilatlarında eğitilmiş, spor bilgisine ve kültürüne sahip insanların bu gibi yerlerde idareci olarak bulunmasını sağlaması amacıyla kurulmuştur. Bu okullarda yetişen spor yöneticileri dört farklı sektörde iş bulma imkanına sahiptir. Bunlar kamu sektörü, özel sektör, gönüllü kuruluşlar ve yerel yönetimlerin çeşitli bölümleridir. Bu çalışmanın spor yöneticisi yetiştirecek kuruluşlara , bu alanda çalışacak spor yöneticilerine, spor yöneticisi çalıştıracak kurum ve kuruluşlara aradıkları tipteki spor yöneticilerinin özelliklerini, bilgi ve becerilerini ortaya çıkarmak açısından yararlı olacağı düşünülmektedir EMPLOYMENT OPPORTUNITIES FOR SPORTS MANAGERS IN TURKEY AND SPORTS MANAGER'S PROFİLE REQUIRED IN VARIOUS SECTORS.

In each part of the society when some people, who are in cooperation for achieving a specific goal, gather , it begins to appear administration. There is not anyone who doesn't take place in this sort of formation in the community. Therefore every citizen occurs in a social organization. Management has been a topic in various sciences, because it's a social case in fact, it contains all members of community, it equales with the concept of goverment. One of these sciences is the sport management. The sport management, which is a branch of general administrtion , has been gaining importance because of the improving and changing sport comprehensions. There have been an increase in the number of sport facilities in our country because of the munucipalities and private enterprises. However managers without any knowledge about sport and sport management are in the charge of administration both in formal and private organizations. Today, sport management is considered as job and it's excatly seen that the management of sport can't be pursued unprofessionally with just enthusiasm or affection despite of today's sport potential. Therefore, people who want to deal with sport management, have to be talented, experienced and well-educated on sport management, with their affection in this job as well. It's useful for ones that want to be a sport manager , to attend at least some training just like in the trainer courses. In our country the education for sport management is given at school of physical education and sport. The sport management departments in these schools are established to supply new managers, who are well-educated and with a wide culture and knowledge on sport, to private and formal sport plants and sport organizations. Sport managers, graduated from these school, have the opportunity of being employed in four different sectors. These are public organiztions, private sector voluntary establishments and some departments of local administrations. It's hoped that this study will be useful for establishments that will train sport managers, for managers who will work in this sector and for formations and organizations that will employ sport managers, in a way that will reveal the features, knowledge and talents of sport managers they look for.
Keywords: Ortodonti