Kurumsal imaj algısının kuruma bağlılık üzerindeki etkisi: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde bir araştırma - Alkan, Fatma (My University, 2019)
Kurumsal imaj günümüz şartlarında oldukça önemlidir. Kurumlar çağa öncülük etme ve değişim dönüşüm ile birlikte yenilenme ile pozitif imajlarını daha güçlü hale getirmeyi amaçlamaktadırlar. Günümüz Üniversiteleri toplumun yapı taşını oluşturan bireylerin yetişmesinde, gelişmesinde ve geleceğimize yön vermesinde etkin rol oynamaktadır. Bilimsel teknolojik ve sosyolojik çalışmalarıyla geleceğe aydınlık tutan Üniversitelerin kurumsal imajlarının güçlü olması tercih edilirliklerini ilk sıraya taşımaktadır.Bu araştırmada ‘‘Kurumsal İmaj Algısının Kuruma Bağlılık Etkisi: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde Bir Araştırma’’ öğrencilerin kurumsal imaj algısının kurama bağlılık etkisi ölçülmeye çalışılmıştır. Araştırmanın birinci bölümünde imaj hakkında gerekli bilgilendirme ve detaylar verilmiş, ikinci bölümde kurumsal imaj kavramı, çeşitleri açıklanmış ve kurum kimliği anlatılmış, üçüncü bölümde ise araştırma sonucunda elde edilen veriler doğrultusunda sonuçlar değerlendirilmiş ve öneride bulunulmuştur.

Corporate image is very important today. The institutions aim to make the positive images of the age more pioneering and change with renewal. Today's universities play an active role in educating, developing and directing the future individuals of society. The fact that the corporate image of the universities, which keep the future bright with scientific technological and sociological studies, takes their preference to the first place. In this study, ‘‘ The effect of Corporate Image Perception On Corporate Loyalty: A Research On Çanakkale onsekiz Mart University’’. In the first part of the study, necessary information and details were given about the image, in the second part, the concept of corporate image, its types were explained and the identity of the company was explained.
Keywords: Bağlılık; Commitment to the institution; Corporate İmaje; İmaj; Kuruma Bağlılık İmage; Kurumsal İmaj; Loyalyt; Universty ID; Üniversite Kimliği