Program geliştirme açısından din kültürü ve ahlak bilgisi dersi öğretim programlarının incelenmesi (2000-2010, istanbul örneği) - Can, Saliha (My University, 2013)
Ahlak Bilgisi, Öğretim Program Geliştirme ÖZET Öğretim programlarının uygulamada daha etkili ve işlevsel olabilmesi, program geliştirme çalışmalarının kalitesine bağlıdır. Bu çalışmada, program geliştirmenin dört ana unsuruna göre (amaç, içerik, öğrenme-öğretme süreci ve değerlendirme) 2000- 2010 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretim programlarının incelenmesi söz konusudur. Öncelikle ilgili öğretim programları karşılaştırılarak ne tür değişikliklerin yapıldığı tespit edilmiştir. Ardından yapılan değişikliklerin uygulamadaki yansımaları öğretmen görüşleri ile desteklenerek değerlendirilmiştir. Program geliştirmenin ana unsurlarına göre, öğretim programları tarihsel bir metot ile incelenmiş ve yapılan alan araştırması ile de yapılan çalışma zenginleştirilmiştir. Religious culture and ethics,cirruculum, program development.

Training programs more effectively and be operational in practice, the program depends on the quality of development work. In this study, for major aspects of program development based (objectives, content, teaching-learning process and evaluation) 2000-2010 Religious Culture And Moral Knowledge cirriculum, the subject of investigation. First, what kind of changes have been made compared with the relevant academic programs have been identified. Then the views of teachers, supported by the reflections of the changes made in the application are evalued. According to the main aspects of ciriculum development, instructional programs, and examined with a method of historical study contucted by the enhanced field research
Keywords: Din; Din Felsefesi; Öğrenim ve Öğretim